Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

General discussion about the Tickstory Lite software package.
Joey73
Posts: 23
Joined: Tue Aug 28, 2018 2:43 pm

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by Joey73 »

ok i think i'll do as you suggested and install another portable MT4 ... or maybe i could clone my Backtesting MT4 by copying it to another location on the same external drive ... is it possible?

Thank you very much again!

tickstory
Posts: 3803
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by tickstory »

Yes, if you're working in portable mode then you can just duplicate the folder.

Joey73
Posts: 23
Joined: Tue Aug 28, 2018 2:43 pm

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by Joey73 »

Wonderful i now have 4 MT4 in portable mode each for different period ... do i have to launch them from Tickstory everytime? or can i launch them normally now ?

tickstory
Posts: 3803
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by tickstory »

You need to launch the terminal once to start it up. Once the terminal has started, you can proceed with your back-test. If you quit the terminal, you will need to re-launch via Tickstory.

Joey73
Posts: 23
Joined: Tue Aug 28, 2018 2:43 pm

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by Joey73 »

But Tickstory needs to remain opened while perfoming a backtest or optimization?

tickstory
Posts: 3803
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by tickstory »

No, it doesn't need to be at this stage.

Joey73
Posts: 23
Joined: Tue Aug 28, 2018 2:43 pm

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by Joey73 »

ok Tickstory ! Thank you one more time!

tickstory
Posts: 3803
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by tickstory »

Most welcome ;)

Joey73
Posts: 23
Joined: Tue Aug 28, 2018 2:43 pm

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500 WTI and Others

Post by Joey73 »

Hi Tickstory i have another issue with the .mt4config file i suppose.
when i export data for WTI ( XTIUSD for ICMarkets) do i have to use my Live Account symbol specification or my Demo account Symbol specification in the .mt4config file (i use a portable MT4 from my demo account)?

tickstory
Posts: 3803
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Config file for ICMarkets TrueECN 1:500

Post by tickstory »

Hi Joey,

It's preferable that you use the Live settings, however in theory the settings between Live and Demo should not be different (unless, of course, the Demo account has different trading/account conditions).

Hope this helps!

Post Reply