Backtesting Data (array out of range)

General discussion about the Tickstory Lite software package.

Backtesting Data (array out of range)

Postby msjtipping » Fri Feb 08, 2019 2:22 am

Hello,
I am new to Tickstory and have recently purchased Tickstory Standard.
When I try to back test more than 12months of data I get an "array out of range" error in MT4
II want to back test 5 years of historical data.
What am I missing here....?
Thank you
msjtipping
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 08, 2019 2:15 am

Re: Backtesting Data (array out of range)

Postby tickstory » Fri Feb 08, 2019 4:26 am

Hi Msjtipping,

The "array of range" error is due to something having been incorrectly coded in your EA. For example, it may be that the developer didn't expect more than x number of price movements in a minute and now you're testing with tick data you are exceeding this limitation. As such, you'll need to correct the problem in the EA before you can continue.
Here is a thread which might add a little more information for you:

viewtopic.php?f=2&t=1475

Hope this helps.
tickstory
 
Posts: 3679
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Backtesting Data (array out of range)

Postby msjtipping » Fri Feb 08, 2019 6:02 am

Hi Tickstory,
Thank you for the addition link.
I wrote the EA via fxdreema but I didn't think I created any criteria that would limit the x number of price movements in a minute.
I will revisit the blocks utilised and direct the question towards fxdreema to see if they can help.
Thank you!
msjtipping
 
Posts: 2
Joined: Fri Feb 08, 2019 2:15 am

Re: Backtesting Data (array out of range)

Postby tickstory » Fri Feb 08, 2019 10:12 pm

Hi Msjtipping,

You're welcome. Note that it's not necessarily related to ticks-per-minute as this was just an example. Hopefully the EA author can assist.

Kind regards.
tickstory
 
Posts: 3679
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 68 guests

cron