Lite version: Maximum 365 days message when launching MT4

General discussion about the Tickstory Lite software package.

Lite version: Maximum 365 days message when launching MT4

Postby Dusan » Tue Jun 18, 2019 12:10 am

When I try launch MT4 from Tickstory, a "Launch error" message apears:

Launch error.jpg

Of course I did export maximum 365 days of historical data, because I installed „Lite“ version of Tickstory. So I don´t know, where is the problem. I used the „Standard“ version a year before, and even though I uninstalled it, it is interesting to see in the current version of Tickstory the previous downloads, which was made by the previous “Standard” version and which was more than 365 days of history.

Thanks for help
Dusan
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 17, 2019 10:06 pm

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby tickstory » Tue Jun 18, 2019 11:10 am

Hi Dusan,

You will need to ensure that your exported data is less than 365 days. If you previously were using a Standard version on the same MT4 version, we suggest to start with a fresh copy of MT4 and use the Lite version on it. This should resolve any launcher issues.

Thanks.
tickstory
 
Posts: 3670
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby Dusan » Tue Jun 18, 2019 12:48 pm

Thank you for your prompt response. Every export has been made of maximum of 365 days back ("Lite" version of Tickstory did not allow me a longer period of historical data) and current MT4 is a completely new installation from another broker. So there must be some other solution.

Thanks in advance.
Dusan
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 17, 2019 10:06 pm

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby tickstory » Wed Jun 19, 2019 12:03 am

Hi Dusan,

You may want to try going to your File->Open Data Folder and browsing to tester/history and deleting all the content. After that, just try exporting say a few months of data and see if that addresses the issue.

Thanks.
tickstory
 
Posts: 3670
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby Dusan » Wed Jun 19, 2019 9:00 am

So, I deleted all existing files and exported historical data for 3 months for one FX pair .... Thank you - the problem was fixed and MT4 can be launch through Tickstory.
Unfortunately, after the backtest "Report" announced "Modeling quality" of 50%. ... MT4 used historical data from the current broker for backtesting (I found out new .fxt file added in tester/history).

It seems it doesn't end... thank you anyway.
Dusan
Dusan
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 17, 2019 10:06 pm

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby tickstory » Wed Jun 19, 2019 12:29 pm

Hi Dusan,

Good to hear you've solved that issue. Please carefully go through the steps listed in our FAQ - these are all the possible causes of the < 99% modelling quality:

https://tickstory.com/help/tickstorylit ... ng_quality

In particular, make sure you have mapped to the correct broker symbol in MT4. If, for example, your broker's symbol is "EURUSDm" (note the extra m at the end), then you will need to tell Tickstory to "map to" that symbol. More information is in the manual and also if you search the forum for "map to".

Hope this helps.
tickstory
 
Posts: 3670
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby Dusan » Wed Jun 19, 2019 3:15 pm

You are right. The suffix was the problem. Now it works correctly. How simply.
Thanks for your patience and your time.

Best regards.
Dusan
Dusan
 
Posts: 4
Joined: Mon Jun 17, 2019 10:06 pm

Re: Lite version: Maximum 365 days message when launching MT

Postby tickstory » Wed Jun 19, 2019 11:44 pm

Perfect! You are most welcome.
tickstory
 
Posts: 3670
Joined: Sun Jan 06, 2013 12:27 am


Return to General Discussion

Who is online

Users browsing this forum: Google Adsense [Bot] and 6 guests